tiistai, 2. lokakuu 2007
Punaista puolukkaa
Lehdessä mainostettiin kainuun puolukkaa 5kg ja 11e siivottuna, hinta on edullinen, mutta eihän se sama ole kuin itsekerätyt marjat. Myöhemmin marjoja syödessä on mukava muistella marjaretkeä ja tietää tarkalleen mistä marjat on kerätty, no, periaatteista täytyy välillä tinkiä. Nyt voi muistella hauskaa päivää lasten kanssa kauppareissulla! Jotain valmistettiin heti:
Puolukkapiirakka
pohja:
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
100g pullomargariinia
2 1/2dl vehnäjauhoja (tai 1dl grahamjauhoja ja 1 1/2dl vehnäjauhoja)
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
täyte:
4dl vaniljajogurttia
2 kananmunaa
1/2-1dl sokeria
1rkl maissitärkkelystä
4dl puolukoita
Vatkaa muna ja sokeri sekaisin, lisää rasva ja lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja ohuesti reunoille.
Sekoita täytettä varten jogurtti, munat, sokeri ja maissitärkkelys ja kaada pohjalle.
Ripottele päälle puolukat ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Laita loppuvaiheessa päälle leivinpaperi, jos reunat uhkaavat tummua.