perjantai, 30. toukokuu 2008
Sekoita piirakka
HELPPO MUSTIKKAPIIRAKKA
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjäuhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1 1/2dl juoksevaa margariinia
1 dl kevytmaitoa
Päälle:
3-5dl mustikoita
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää sokerit sekä jauho-leivinjauheseos. Lisää margariini ja maito. Sekoita. Kaada taikina uunivuokaan, halkaisija n. 27cm. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 25-30min.
Tällä ohjeella saa helposti kuohkean piirakan. Itse vähensin ylläolevasta ohjeesta poiketen rasvan määrää 1/2 dl ja lisäsin maitoa saman verran eikä se lopputulokseen vaikuttanut. Oli tietty vähän rasvattomampi :) Alkuperäisohje löytyy Valion Kerma lehdestä.