Olen aika kauan kuulunut jo Valio Kerma "klubiin" . Kerma-lehdestä löytyi tämä ihana kakku, kuuluu parhaimpiin mitä olen tehnyt. 

          2127453.jpg
Kirjoittelen tähän ohjeen vähän myöhemmin, kun löydän lehden.
Tässä ohjetta..

Vaniljainen hedelmätäytekakku (15 annosta)


4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 1/2 dl Valio maitoa tai Valio Omenatäysmehua
Väliin ja päälle:
1 dl vadelmahilloa
1 prk (3,3 dl) Valio vanhan ajan vaniljakastiketta
2 prk (a´200g) Valio maustettua rahkaa omena-kaneli
1 rasia (500g) siemenettömiä tummia viinirypäleitä

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. (Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alussa 175 astetta 10 min,  sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.)

Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt pohja 3 osaan. Kostuta. Levitä pohjalevylle ja keskimmäiselle levylle ohuelti vadelmahilloa. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi, 6-7 min. Sekoita vaahtoon omena-kanelirahka. Leikkaa viinirypäleet 4 osaan. Sekoita rypäleistä 3/4 rahkavaahtoon, säästä loput koristeeksi. Jaa seos kakun väleihin ja päälle.

Koristele kakku lopuilla rypäleillä. Anna makujen tasoittua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.