Toissa jouluna sain mieheltäni kauniin punaisen amarylliksen. Kukat olivat isoja ja tulenpunaisia ja muistaakseni pari kukkavanaa siitä kasvoi. Ajattelin kokeilla hoitaa kukkaa viherkasvina ja siirsin sen parvekkeelle kesällä. Myös toinen vaaleanpunainen amaryllis sai jatkoaikaa parvekkeella. Pitkää sojoa lehteä kasvoi, kumpaakaan ei voi sanoa miksikään parvekkeen kaunistukseksi. Välillä kastelin sipuleita lantavedellä, aika pitkälti olivat omissa oloissaa parvekkeen nurkassa poissa katseilta :)

Melkein kun ensimmäiset yöpakkaset jo olivat tulleet pelastin kukat vihdoin sisälle. Poistin ruukuista, leikkasin viimeiset lehdet pois ja laitoin paperipussiin lavuaarin alle ja sinne ne unohtuivat.

Ennen joulua muistin kukat, kurkkasin pussiin, toisessa näkyi enemmän lehtiä toisessa pieni lehdenalku. Ajattelin ettei noista mitään tule, onneksi en heittänyt pois vaan unohdin taas vähäksi aikaa kaappiin. Joulun jälkeen kurkkasin uudelleen pussiin, ja siinä se oli paksu kukannuppu oli työntynyt tästä punakukkaisesta sipulista ulos.
Äkkiähän se piti istuttaa jouluisten sypressien kanssa samaan ruukkuun. Vaaleanpunainenkin pääsi multaan mutta se on innostunut kasvattamaan vain lehtiä.