Pääsiäisen aikaan valmistin rahkapiirakan vadelmilla höystettynä, nam! Tämä ohje oli todella hyvä, helppotekoinen ja +lisänä kaurahiutaleet joten terveellisyyttäkin löytyy sitä haluaville. Vadelmia löytyy pakkasesta vieläkin melko runsaasti, kiitos appiukon vadelmapensaille ja suotuisille sääolosuhteille. Viime kesä oli todella hyvä vadelmavuosi!

1270563524_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vadelma-rahkapiirakka

Pohja:

1/2 dl pullo- tai sulatettua margariinia

1 dl kevytkermavalmistetta (5-7%)

1 muna

1 dl sokeria

2 dl erikoisvehnäjauhoja

1 1/2 dl kaura- tai pikakaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

n. 4 dl vadelmia

Rahkaseos:

1 dl maitorahkaa

1dl kevytkermavalmistetta (5-7%)

1/2 dl sokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

Leivitykseen:

kaurahiutaleita tai korppujauhoja

Sekoita rasva, kerma ja muna sekaisin keskenään. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu hiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200- asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

Vinkki: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla Philadelphia kevyt tuorejuustoa (5%) tms. tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin vadelman kanssa.