Tämä blogi on elänyt muutaman päivän ja esittely lienee paikallaan.

Pariskunta pitää kirjaa harhailuistaan luonnon helmassa. Sisältö muokkautuu blogin vanhetessa. Tarkoitus olisi kirjoittaa ainakin kalastuksesta, metsän antimien keräilystä ja  lenkkeilystä myös ruoka-ohjeita putkahtelee tavallisesta kotiruuasta. Punaista lihaa ei ohjeissa juurikaan esiinny koska sen käyttö on meillä minimaalista. Kala, broileri ja kasvikset muodostaa 95% ruuasta, herkut kyllä maistuu. Mitään kokkeja ei olla vaan onhan tuota ruokaa tullu laitettua jo aika monta vuosikymmentä.

Nyt kun ilma näyttää hiukan viilenneen (lehdessä povattiin tälle päivälle kyllä 25 astetta) toivottavasti viriää taas tuo lenkkeilypuoli. Ainakin tänä aamuna saatiin itsemme liikkeelle, siis mies sai minut herätettyä ja kiskottua sängystä ylös. Tässä lähettyvillä on paljonkin ulkoilureittejä metsissä, tuolla harjulla on hyvä kuiva kangasmaasto ja metsä sopivan harvaa, siis sinne.

Kymmenen aikaan oltiin jo metsässä. Ihanan raikas ilma, aamukosteutta vielä  sopivasti ja hyvä tuoksu, ja kaikki ihan ilmaiseksi! Mulla oli sauvat mukana, miehellä ei. Muutama muukin oli päättänyt aloittaa päivän metsässä mutta mitään tungosta ei vielä ollut. Päätettiin kiertää lyhyt perhelenkki ja tehdä siihen pieni mutka. Perhelenkin pituus kartalla 3km, askelmittari näytti koko lenkin pituudeksi 6379 askelta ja kilometreinä 3km 190m. Kaloreitakin paloi mittarin mukaan vain 120! Tuo mun askelmittari on halpismallia ja pientä heittoa siinä saattaa olla mutta ei mitään merkittävää. Voi olla että laitoin siihen hieman liian pitkän senttimäärän askeleen pituudeksi asennuksessa vaan en ole sitä onnistunut sen jälkeen muuttamaan.

Mies lähti järvelle uistintavetämään, saas nähdä tuleeko kalaa?

t:Heluna

Myöhemmin....
Tuli muutens aika iso kalaa, siitä tarkemmin kun mies istuu koneelle.

                    844371.jpg
Tämä puu ei ollut lenkin varrella vaan pari viikkoa sitten kuvattu Iisalmessa päin.