1 l vettä
2 dl maitoa
3 tl Pansuolaa
2 rkl siirappia
1 dl rypsiöljyä
10 dl puolikarkeita spelttijauhoja
16 dl Myllärin sämpyläjauhoseosta
2 pss kuivahiivaa
Tee normaaliin tapaan, taikinasta tulee melko löysää joten leivinpöydällä täytyy käyttää runsaasti jauhoja.
Spelttitietoutta pussin kyljestä:
Speltti (Triticum spelta), alkuvehnä, on yksi ensimmäisistä ihmisen viljelykseensä ottamista viljoista. Argeologisia havaintoja speltin käytöstä on jo yli 8000 vuoden takaa. Spelttiä on aikoinaan viljelty niin muinaisessa Roomassa kuin Keski-Euroopassakin, suosionsa huipulla vilja oli varhaiskeskiajalla. Speltti on karun maan kasvi, jonka sadot ovat vaatimattomia, mutta joka selviytyy vaikeissakin oloissa. Tuholaisilta ja ympäristön vaikutuksilta sen siemeniä suojaa vahva ulkokuori.
Täysjyväspeltissä on runsaasti kuitua ja nykyvehnään verrattuna speltti sesältää paljon proteiinia.
Lisää tietoja löytyy mm. Birkkalan tilalta
Ohjeesta tuli yli n.40 sämpylää