Etlarin eväistä löysin maittavan padan ja vieläpä tofusta josta olen yrittänytkin löytää käyttökelpoisia ohjeita.
TOFU-RUCOLAPATA
1kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä murskana
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pkt marinoitua tofua
n. 12 kpl mustia oliiveja
ruukku rucolaa
soijakastiketta, kuivattuja yrttejä maun mukaan
basmatiriisiä (käytin riisi-ohraa)
1. Paahda hienonnettua sipulia, valkosipulia ja paloitultua paprikaa pannulla.
2. Lisää hetken päästä viipaloitu kesäkurpitsa.
3. Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Lisää pannulle halkaistut oliivit ja kuutioitu tofu. Lisää halkaistut tomaatit.
5. Sekoita kypsä riisi joukkoon ja mausta.
6. Lisää lopuksi sekaan rucolasalaatti ja anna senkin pehmetä hetki.
Viime yönä oli tämän kesään ensimmäinen ukonilma. Heräsin puoli kahden aikoihin kovaan jyrinään ja vesisateeseen. Tänään silmuja on tullut kasveihin lisää ja joka paikka vihertää.
Tuorein säähavainto: 14.5.2010 22:50 Suomen aikaa
Lämpötila 16,2 °C; kosteus 65 %; kastepiste 9,7 °C; tyyntä; puuska 1 m/s; paine 1013,4 hPa; lumen syvyys 0 cm; pilvisyys: melkein selkeää (1/8); näkyvyys yli 20 km.
Päivällä lämpötila taisi hipoa jo 25 astetta ja iltakin oli ihanan kesäillan tuntuinen!!