AURINGONKUKKALEIPÄ

1291796827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1pss kuivahiivaa
5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä  (42astetta)
1 tl suolaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl hunajaa  tai sokeria
10-12 dl sämpyläjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä (taikinaan ja koristeluun) kuorittuja Risenta
kananmuna voiteluun

Lisää veteen suola ja jauhoja joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää oljy, sokeri ja auringonkukansiemenet. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa niin kauan että se irtoaa kädestä.

Nostata taikina kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöitä, anna kohota ja voitele kananmunalla, ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä. Paista 225 astetta.

Kuva tulee tähän.

Tuorein säähavainto: 28.11.2010 23:50 Suomen aikaa
Lämpötila -11,3 °C; kosteus 83 %; kastepiste -13,6 °C; luoteistuulta 2 m/s; puuska 3 m/s; paine 1028,4 hPa; lumensyvyys 13 cm; pilvistä (8/8); näkyvyys 9 km.