AURINGONKUKKALEIPÄ
1pss kuivahiivaa
5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä (42astetta)
1 tl suolaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl hunajaa tai sokeria
10-12 dl sämpyläjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä (taikinaan ja koristeluun) kuorittuja Risenta
kananmuna voiteluun
Lisää veteen suola ja jauhoja joihin on sekoitettu kuivahiiva.
Lisää oljy, sokeri ja auringonkukansiemenet. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa niin kauan että se irtoaa kädestä.
Nostata taikina kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöitä, anna kohota ja voitele kananmunalla, ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä. Paista 225 astetta.
Kuva tulee tähän.
Tuorein säähavainto: 28.11.2010 23:50 Suomen aikaa
Lämpötila -11,3 °C; kosteus 83 %; kastepiste -13,6 °C; luoteistuulta 2 m/s; puuska 3 m/s; paine 1028,4 hPa; lumensyvyys 13 cm; pilvistä (8/8); näkyvyys 9 km.