Noista Lidilistä ostamistani siemenistä on kasvanut pienenpieniä taimia. En tiedä miksi zinnia, oppineittenkukka ei menestynyt : hengissä on ainoastaan yksi taimi joka sekin on aika hontelo :( Toivottavasti edes tämä yksilö kasvaisi täysikokoiseksi.

          1572021.jpg
          vaahtera-auliot ja pieni zinnian alku takana oikealla yläkulmassa

Vaahtera-aulioita on hengissä enemmän, luulisi että näistä ainakin jäisi jäljelle joku kasvi. Koska en ole aiemmin siemenistä kasvattanut taimia sisällä on aika paljon hakusessa miten näitä hoitaisin ja pitääkö näitä yleensä jotenkin hoitaa?

           1572054.jpg
Löysin kirpparilta ihanan kukka kirjan, Valittujen Palojen Iloa huonekasveista ympäri vuoden. Tässä kirjassa on sivuja lähes 500 ja kauniita piirrettyjä kuvia kasveista sekä myös latinankieliset nimet.
         
          1572037.jpg
             Vaahtera-aulio eli abutilon

Vaahtera-auliosta löytyy mm. tälläista tietoa: Abutilon-risteymiä, vaahtera-aulioita, tuotetaan suomeen alle puolen metrin mittaisina, kukkivina taimina. Jo yhdessä kasvukaudessa ne voivat kasvaa yli metrin mittaisiksi, monioksaisiksi "pikkupuiksi". Vaahtera-aulioiden kukat ovat nuokkuvia ja kellomaisia, viiden sentin pituisia ja viisiteräisiä. Kukat kestävät lähes viikon ja niitä koristaa tuuhea hede- ja emikimppu. Lajivalikoima on runsas.

Mielenkiinnolla odotan minkälaisia ja värisiä kasveja näistä tulee!