Viimekertainen sämpylänleivonta oli lähellä mennä täysin fiaskoksi. Taikinaan tuli laitettua nestettä niin paljon : 2 litraa, että jauhot meinasivat loppua kesken. Olin varannut 2kg pirkka sämpyläjauhoja, olivat muuten tosi hyviä ja rouheisia vaan taikina oli aivan velliä sen jälkeen. Sekaan siis kipattiin vielä : kaikki kaapista löytyvät neljänviljan hiutaleet, kuidukas seosta laatikon pohjat ja vielä vehnäleseen jämät. Vielä tämänkään jälkeen taikina ei ollut tarpeeksi jämäkkää leivottavaksi...

          1660319.jpg

Joten näitä ei ole sitten ollenkaan leivottu ja vaivattu vaan kahdella lusikalla nostettu pellille könttejä, voideltu vedellä ja päälle kaurahiutaleita. Tuli mahdottoman kuohkeita sämpylöitä ja kait myös hyviä, niin äkkiä nuo hävisivät parempiin suihin.