Tässä ihana mustikkapiirakan ohje, Pirkka lehdestä:

 

Kardemummainen mustikkapiirakka

POHJA:

100g margariinia

1dl sokeria

1 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

TÄYTE:

4 dl mustikoita

2 dl (a`500g) vanilja-soijajukurttia (Alpro)

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kardemummal Lisää kuivat aineet taikinaan nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan  ( 26 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Levitä päälle mustikat. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon 2 tl perunajauhoja.

3. Sekoita jukurtin joukkoon muna ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

 

Tämä oli hyvää, kuvaa ei ole kun piirakka on syöty jo aikoja sitten.

Käytiin päivällä Aulangon kylpylässä, olipa mukavaa lellua poreissa :) Saas nähdä milloin tulee seuraava lämmin ajanjakso? Juhannuksenakin on ennustettu sadetta ja ukkosta.

Tuorein säähavainto: 22.6.2011 22:50 Suomen aikaa
Lämpötila 13,3 °C Kosteus 75 %
Kastepiste 8,9 °C Tyyntä
Puuska 1 m/s Paine 1009,7 hPa
Pilvisyys: selkeää (0/8) Näkyvyys yli 20 km