Tässä ihana mustikkapiirakan ohje, Pirkka lehdestä:
Kardemummainen mustikkapiirakka
POHJA:
100g margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
TÄYTE:
4 dl mustikoita
2 dl (a`500g) vanilja-soijajukurttia (Alpro)
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kardemummal Lisää kuivat aineet taikinaan nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan ( 26 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Levitä päälle mustikat. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon 2 tl perunajauhoja.
3. Sekoita jukurtin joukkoon muna ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Tämä oli hyvää, kuvaa ei ole kun piirakka on syöty jo aikoja sitten.
Käytiin päivällä Aulangon kylpylässä, olipa mukavaa lellua poreissa :) Saas nähdä milloin tulee seuraava lämmin ajanjakso? Juhannuksenakin on ennustettu sadetta ja ukkosta.
Lämpötila 13,3 °C | Kosteus 75 % |
Kastepiste 8,9 °C | Tyyntä |
Puuska 1 m/s | Paine 1009,7 hPa |
Pilvisyys: selkeää (0/8) | Näkyvyys yli 20 km |