Raparperiaika kait vetelee jo viimeisiään, ellei jo ole kokonaan mennyt ohi. Eipä ole omakohtaisia kokemuksia kun tuota kasvimaata ei satu omistamaan. Tällaista raparperipiirakkaa tein heti kun ekat varret ilmestyivät kauppoihin.
Jos haluat valmistaa nopean ja helpon pohjan, kokeile tätä. On vielä tuhottoman hyvääkin.
HELPPO RAPARPERIPIIRAS
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä 1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
1tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
Täyte:
5-6dl (noin 300g) raparperipaloja
1 tlk kermaviiliä
1kananmuna
1dl sokeria
1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Levitä päälle raparperipalat.
3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Säästä:
Kesäkuuhan on ollut melkoisen kylmä kuukausi tähän asti. Nyt vihdoin tuli kunnon kesäilmat, onhan niitä odotettukin! Eilen jo mittarit olivat reilusti +20 paremmalla puolella ja tänään sama jatkuu.
Tuorein säähavainto: 30.6.2010 15:50 Suomen aikaa
Lämpötila 26,5 °C; kosteus 39 %; kastepiste 11,3 °C; etelätuulta 4 m/s; puuska 7 m/s; paine 1014,8 hPa; puolipilvistä (3/8); näkyvyys yli 20 km.
Kahdelle seuraavalle päivälle luvataankin sitten taas sadetta. Mutta ehkäpä nuo säätieteilijät erehtyvät..
Kalareissusta:
Koukku kävi viime viikon lopulla veskulla ja ihan mukava saalis olikin.
Viisi kuhaa ja ahven. Alamittaisia tuli useampikin, mutta ne pääsivät takaisin kasvamaan.
Kuhat laitettiin pannulle ruisjauho+suola+sitruunapippuri hunnulla varustettuna.
Yllä osa kesäkuun kalansaalista.
Kesäkuu on ollut myös poikkeuksellisen tuulinen, tuntuu ainakin siltä että ennen sai monesti ihailla tyyntä järvenselkää. Tai sitten aika kultaa muistot. Tyyniä säitä odotellessa!