Jouluna on monilla perinteitä varsinkin ruuissa. Meilläkin on ainakin tätä pipareiden lisäksi tehty jo piitkäään jos ei sitten muuta  kinkun lisäksi. Nyt viimevuosina on myös taatelikakku, piparkakkutalo ja makaroonilaatikko ollut täytyy tehdä listalla. Tänä vuonna noista jäi pois vain makaroonilaatikko. Mutta jos nyt sitten vaikka uudeksivuodeksi..

                  1171022.jpg

Munajuusto

5 L maitoa
13 dl piimää
2 kananmunaa tai enemmän itse laitoin 4 kpl
suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää piimä johon on sekoitettu kananmunat. Ota kattila pois liedeltä ja anna olla lämpimässä paikassa kunnes juustomassa on noussut pintaan. Kerää massa reikäkauhalla tai siivilällä muottiin. Itse käytän muottina suurehkoa siivilää. Lisää juustomassaan suola ja anna valua yön yli jääkaapissa. Kumoa juusto uuninkestävälle vadilla ja voitele kananmunalla, ruskista uunissa.

Hyvää eikä ollenkaan niin vaikeaa, juustoon kannattaa käyttää punaista maitoa.  Jäljelle jääneestä herasta voi leipoa vaikka sämpylöitä.