Tuorein säähavainto: 28.9.2010 21:20 Suomen aikaa
Lämpötila 4,9 °C; kosteus 78 %; kastepiste 1,4 °C; pohjoistuulta 1 m/s; puuska 2 m/s; paine 1018,7 hPa; pilvisyys: selkeää (0/8); näkyvyys yli 20 km.

Viime yönä liikuttiin ensimmäistä kertaa nollan lähellä olevissa lämpötiloissa. Yöpakkasia ei vielä ole ollut, puut ovat vielä melko vihreitä, ensimmäiset vaahterat ja koivut alkavat pikkuhiljaa kellastua. Ilma on ollut syksyisen kaunis, aurinko paistanut ja tuullut melko kovaa.

Muutama päivä sitten näin hirven aivan liian läheltä! Kello oli hieman vaille kymmenen illalla ja onnekseni hirvi valitsi tienylityspaikakseen kohdan jossa oli risteyksen takia katuvalot. Jouduin pysäyttämään auton miltei kokonaan jotta hirvi pääsi tien yli. Pelottava näky! Loppumatkan ajelin alle nopeusrajoitusten, totuushan on että jos noin suuri ruskea eläin hyppää ihan konepellin eteen, juuri mitään ei kerkeä tehdä. Luultavasti yrittää tehdä refleksinomaisen väistöliikkeen ja mielikuva on että väistö pitäisi tehdä peräpäähän päin. Hirvi ei varmaankaan käänny jos tietä ylittämään alkaa.

Turvallista iltaa!